• 2168006524

Αποφυγή ενοχλητικών στοιχείων

Μην αποσπάτε την προσοχή των επισκεπτών σας με κινούμενες εικόνες GIF, κύλιση κειμένου ή ακόμα ήχο. Η συμβατική ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται μια σελίδα που διαθέτει τέτοιο υλικό το κάνει πιο ελκυστικό το περιεχόμενο αλλά οι αναγνώστες που δέχονται επίθεση από τέτοιο ενοχλητικό περιεχόμενο είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα σας χωρίς να ασχοληθούν με το περιεχόμενο της. Είναι σαν να προσπαθείς να διαβάσεις μια εφημερίδα και κάποιος να σε σπρώχνει από τον ώμο επανειλημμένα. Με αυτές τις μεθόδους το μόνο που μπορείτε να προκαλέσετε στον αναγνώστη της ιστοσελίδας σας είναι εκνευρισμό μιας με τέτοιου τύπου «κόλπα» το μόνο που πετυχαίνετε είναι να του αποσπάτε την προσοχή. Πως μπορεί ο επισκέπτης να επικεντρωθεί στην ανάγνωση  του περιεχομένου σας όταν η μουσική παίζει μέσα στην σελίδα σας. Επίσης οι επισκέπτες που έχουν αργή σύνδεση μπορεί να δυσανασχετήσουν έχοντας χάσει το χρόνο τους αφού τους αναγκάζετε να περιμένουν να φορτώσουν τα αρχεία ήχου παρά τη θέληση τους. Η μπορεί να είναι στην δουλειά και το τελευταίο που θέλουν είναι να ακουστεί η μουσική στον εργασιακό τους χώρο.

Πρέπει πάντα να διατηρούμε στο μυαλό μας τα συμφέροντα των αναγνωστών μας. Προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τον αναγνώστη και όχι τον εαυτό μας. Κυλιόμενο κείμενο, αυτόματη αναπαραγωγή αρχείων μουσικής κτλ δεν κάνει τίποτα για να εξυπηρετήσει τον επισκέπτη σας. Τις περισσότερες φορές αυτά τα ενοχλητικά στοιχεία σε μια τοποθεσία είναι επειδή ο ιδιοκτήτης (web designer) του site προσπαθεί να επιδείξει την δημιουργικότητα του. Στο κάτω κάτω δεν δημιουργούμε μια σελίδα για τον εαυτό μας αλλά για τους ανθρώπους που θα το χρησιμοποιήσουν στην πραγματικότητα.

116 Views
Tag :
Κωνσταντίνος Γκιζελής

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γκιζελής και είμαι Web Designer στην StartUpWeb. Η καθημερινή μου επαφή με πελάτες καθώς και οι απορίες που μου εκφράζονται με βοηθούν να επιλέξω και να σας παρουσιάσω κάποια θέματα που απασχολούν τους περισσότερους από εσάς σε σχέση με την ιστοσελίδα σας.

Newsletter

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Αθηνάς 58, Κορυδαλλός
  • 2168006524
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Η StartUpWeb χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Όροι χρήσης. Δέχομαι τους όρους χρήσης. Συμφωνώ.