• 2168006524

Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα το email σας;

Θα μπορούσε αν η διεύθυνση email σας τελειώνει με την κατάληξη  @gmail.com, @hotmail.com, yahoo.com ή οποιαδήποτε τύπου κατάληξη από άλλη υπηρεσία πέρα από την δικιά σας την προσωπική.

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για να το αποφύγετε:

Αντιεπαγγελματική

Το email σας είναι σαν μια χειραψία. Θα μπορούσε να είναι η πρώτη εντύπωση που δίνετε στον πελάτη σας. Με απλά λόγια χρησιμοποιώντας τους τύπους κοινών emails μπορεί να πλήξει την εικόνα την δικιά σας και της επιχείρησης σας. Θεωρείται πιο επαγγελματικό και αναγνωρίσιμο να χρησιμοποιείτε μια διεύθυνση email με το επαγγελματικό σας domain. Π.χ. όνομα@todomainsas.gr παρά το όνομα@gmail.com ή όνομα@hotmail.com.

Τι λέει το email σας

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο λογαριασμό email του τύπου Gmail, Hotmail, Yahoo λέει στον κόσμο ότι δεν έχετε εργαστεί καθόλου πάνω στο email brand σας που είναι και το κύριο σημείο επαφής για σας. Λέει, επίσης, ότι ίσως δεν είστε και τόσο οργανωμένοι όταν πρόκειται για τα email διότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι εμφανώς δύσκολα στη χρήση τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε κάποια μηνύματα, να πάρει πολύ χρόνο για να απαντήσετε.

Επίσης μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τύπου όνομα@todomainsas.gr δηλώνει πως μπορείτε πραγματικά να "πάρετε" τα email σας. Πλέον ξέρουν ότι μπορείτε να ελέγχετε το brand σας και ότι έχετε απεριόριστο χώρο email που περιλαμβάνει την αρχειοθέτηση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ικανότητα προώθησης. Γνωρίζουν ακόμα ότι δεν πρόκειται να χάσετε αυτή τη διεύθυνση από την στιγμή που πληρώνετε πάντα το hosting σας (φιλοξενία) και το domain σας και δεν μπορεί να σας το πάρει κάποιος. Ναι, όλα αυτά από ένα email.

Εμπιστοσύνη

Λογαριασμός email από τις διάφορες υπηρεσίες είναι τόσο εύκολο να ανοίξει και να κλείσει και δεν μπορεί να δώσει την εμπιστοσύνη στον πελάτη σας ότι πρόκειται για μια καθιερωμένη ή σταθερή επιχείρηση.

Για παράδειγμα ας πούμε ότι ένας λογιστής σας δίνει την επαγγελματική του κάρτα και περιέχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ποια από τις παρακάτω θα εμπιστευόσασταν;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαντάζομαι ότι δεν επιλέξατε ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη. Αυτές δίνουν την εντύπωση πως οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να εξαφανιστούν. Ωστόσο η τρίτη λέει έχω το δικό μου χώρο στο διαδίκτυο. Έχω μια φήμη που πρέπει να διατηρήσω. Θα γνωρίζετε πάντα που να με βρείτε.

Spam (Ανεπιθύμητη αλληλογραφία)

Άλλο ένα μειονέκτημα στην χρήση τέτοιων λογαριασμών τύπου Gmail είναι ότι μπορεί να μοιάζει για spam στον παραλήπτη. Ενώ τεχνικά δεν είναι spam και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τέτοιο αν κάποιος το δει μπορεί να το διαγράψει χωρίς καν να το ανοίξει και να το διαβάσει.

Αν έχετε ήδη κάποιο domain στην κατοχή σας, το να πάρετε ένα email του τύπου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είναι πολύ εύκολο και παρέχεται από όλες τις εταιρείες που φιλοξενείτε την ιστοσελίδα σας. Αν δεν έχετε ήδη κάποιο domain μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας φτιάξουμε εμείς κάποιο.

115 Views
Κατερίνα Παπαδημητρίου

Internet Marketing Manager και υπεύθυνη αρθογραφίας στο blog της StartUpWeb.

Newsletter

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Αθηνάς 58, Κορυδαλλός
  • 2168006524
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Η StartUpWeb χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Όροι χρήσης. Δέχομαι τους όρους χρήσης. Συμφωνώ.