Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 18:31

Google My Business

Η Google είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου. Εκτός από την μηχανή αναζήτησης που διαθέτει, έχει αναπτύξει και άλλη μια εφαρμογή η οποία είναι οι «Χάρτες». Μπορεί πλέον όποιος ενδιαφέρεται να καταχωρήσει την επιχείρηση του στους Χάρτες της Google και να έχει μόνιμη εμφάνιση στο Google. Καταχωρόντας την επιχείρηση μας στους χάρτες της Google μπορούν οι δυνητικοί πελάτες να ψάξουν και να βρούν το κατάστημα μας χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν ποιοι είμαστε. Μπαίνοντας στην αναζήτηση και αναζητόντας πχ. γυναικεία παπούτσια στο Αιγάλεω και εφόσον έχουμε καταχωρήσει και εμείς τα στοιχεία μας τότε θα εμφανιστεί και η επιχείρηση μας.

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποιες από τις απορίες που μπορεί να σας έχουν δημιουργηθεί:

Ε: Κάθε πότε πρέπει να πληρώνω;
Α: Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχετε δωρεάν και διαρκεί για πάντα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται πως μπορείτε να το κάνετε υπάρχουν εταιρείες που αναλαμβάνουν να το κάνουν για εσάς. Μετά από την υλοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα μπορείτε και μόνος σας να διαχειρίζεστε την συγκεκριμένη καταχώρηση. Εμείς αναλαμβάνουμε να φτιάξουμε την καταχώρηση σας και σας αποστέλλουμε μέσω πρόσλησης την διαχείρηση της καταχώρησης για να μην χρειάζεται να ξαναπληρώσετε για κάτι.

Ε: Θα εμφανίζομαι πάντα στην Google;
Α: Η καταχώρηση σας θα εμφανίζεται πάντα στην Google. Δεν διαγράφετε.


Ε: Που θα εμφανίζομαι;
Α: Η εμφάνιση σας αφού κάποιος αναζητήσει κάτι στην Google θα είναι πάντα στην πρώτη σελίδα. Σε περίπτωση που κάνετε και κάποια διαφήμιση βέβαια στην Google για την επιχείρηση σας θα εμφανίζεται πάντα πρώτη.

Ε: Έχω ήδη ιστοσελίδα, χρειάζομαι την καταχώρηση;
Α: Η συγκεκριμένη καταχώρηση δουλεύει συμπληρωματικά. Έτσι φτιάχνετε μια δημόσια ταυτότητα και παρουσία στην Google. Οι πληροφορίες όπως είπαμε εμφανίζονται και στην αναζήτηση και στους χάρτες της Google.

Ε: Πως βοηθάει αυτό την επιχείρηση μου;
Α: Η συγκεκριμένη υπηρεσία δουλεύει με λέξεις-κλειδιά. Όταν πχ βάλει κάποιος στην αναζήτηση «εστιατόριο» τότε θα βγει το σημείο στο χάρτη με την επιχείρηση σας και θα μπορεί να βρει πληροφορίες που αφορούν την επιχείρηση σας όπως και ωράριο λειτουργίας και φωτογραφίες. Επίσης μπορούν να αφήσουν και σχόλια οι πελάτες.